Starta chatt

Vanliga frågor om online textchattning

Vad är online textchattning?

Online textchattning är en form av kommunikation där användare kan skicka textmeddelanden i realtid via internet.

Heter det chat eller chatt?

Chat är den engelska stavningen av samma sak. På svenska heter det Chatt med två t:n. Verbet blir chatta. I betydelsen 'chattforum', 'meddelandeapp' och liknande böjs substantivet en chatt, chatten, flera chattar, de där chattarna. När man avser själva pratet, chattandet, böjs det ett chatt, chattet, flera chatt, de där chatten.

Vilka fördelar har online textchattning?

Online textchattning möjliggör snabb och bekväm kommunikation över långa avstånd. Det är också användbart för att dela information och samarbeta i realtid.

Var kan man chatta om man mår dåligt?

Även om du säkert kan hitta något stöd genom att chatta på rabbla.se med en främling kan det vara en god idé att ta kontakt med någon professionell hjälp när du mår dåligt. UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. Du hittar samlad information och kontaktvägar till mottagningar och hjälp. En del mottagningar har chatt, andra personlig hjälp när du besöker en mottagning. På UMO.se kan du få kunskap om kroppen, sex, relationer, psykisk hälsa, alkohol och droger, självkänsla och mycket annat. Du kan få stöd och hjälp om du mår dåligt eller har blivit utsatt för våld eller kränkningar. Du kan också få stöd med frågor om hbtqi. UMO är också en plats där du kan få hjälp och tips gällande hedersrelaterad våld, förtryck eller andra problem i familjen. Har du frågor gällande sex, tobak, alkohol eller droger kan du också besöka UMO. Sveriges alla regioner är med och betalar för UMO. Är du äldre än 25 år finns olika hjälplinjer att kontakta och naturligtvis 1177.se.

Vilka är vanliga plattformar för online textchattning?

Det finns flera populära plattformar för online textchattning, inklusive WhatsApp, Messenger, Slack och Discord. Men alla kräver att du registrerar personliga uppgifter som telefonnummer eller e-postadress. Dom är också specifikt bra på olika saker och har sina nischar. På rabbla.se chattar du och vad som helst, helt utan att behöva ange uppgifter.

Är online textchattning säker?

Säkerheten beror på plattformen du använder. Se till att använda pålitliga och krypterade tjänster för att skydda din integritet och säkerhet. Speciellt om du ska ange personuppgifter.

Kan man chatta anonymt?

Ja, på rabbla.ser är du helt anonym och vi sparar inte loggar över användare.

Behöver man ett konto för att chatta på rabbla.se?

Nej, Rabbla.se är tänkt som en öppen textchatt där vem som helst kan börja prata med en främling.

Kan jag använda online textchattning på min mobil?

Ja, Rabbla.se fungerar på mobilen. Även de flesta textchattplattformar som messenger eller Discord erbjuder mobilappar som gör det möjligt att chatta på din smartphone eller surfplatta.